Amersfoort investeert niet in Nijkerks zwembad

AMERSFOORT/NIJKERK De gemeente Amersfoort ziet af van een investering in het nieuw te bouwen zwembad in Nijkerk. Dit meldt de Amersfoortse wethouder Hans Buijtelaar (VVD) in een raadsinformatiebrief.

De afgelopen jaren is tussen de twee gemeenten overleg gevoerd over een gezamenlijk bad voor Vathorst en Nijkerk. De gemeente Nijkerk gaat de twee huidige zwembaden - Bad Bloemendal in Nijkerk en De Slag in Hoevelaken - sluiten en een nieuw 'basisbad' realiseren. De gemeente Amersfoort is voor de jonge wijk Vathorst juist op zoek naar een bad met een recreatief karakter. Het overleg tussen de twee gemeenten ging dan ook vooral over het toevoegen van de 'recreatieve functie' aan het nieuw te bouwen zwembad in Nijkerk. Volgens de berekeningen zou bij 'een beperkte recreatieve functie' de extra investering 1,9 miljoen euro bedragen. Als er gekozen zou worden voor een uitgebreidere 'toegevoegde recreatieve functie', bedraagt de extra investering 4,42 miljoen euro. Bovendien zouden de exploitatiekosten tonnen hoger uitvallen (135.000 euro bij de 'kleine' variant en 454.000 euro bij de uitgebreide).

Buijtelaar, in zijn brief aan de raad: ,,De toegevoegde waarde voor Amersfoort en de investering zijn naar onze mening niet in evenwicht.''

Label:

Zwembad