• Henry Hamstra

Actiegroep zoekt steun voor zwembad

NIJKERK Ze geven het eerlijk toe, de actievoerders van BBBB - Bad Bloemendal Blijft Bestaan. ,,Twee jaar geleden zijn we niet bij de les geweest."

Toen besloot de gemeenteraad om zowel Bad Bloemendal als De Slag in Hoevelaken te sluiten en gaf het college de opdracht een voorstel te doen voor een nieuw zwembad op een centraal gelegen plek in Nijkerk. Nu het zover is, willen ze alles op alles zetten om sluiting van Bad Bloemendal te voorkomen. Ook in Hoevelaken leven de sentimenten nu pas op, maar dat valt buiten dit gesprek.

Henk Brinkman

Nico Fiegen en Henry Hamstra, twee van de vier actievoerders, barsten van de ideeën en willen Nijkerk wakker schudden ,,We merken op social media, dat het enorm breed leeft. Maar ook daarbuiten krijgen we steun. Van ondernemende Nijkerkers. Nee, ze zeggen op dit moment nog geen concrete steun toe, maar ze staan wel open voor goede ideeën," vertelt Nico Fiegen. Hij kwam in opspraak door zeer negatieve uitlatingen over exploitant SRO, maar dat is inmiddels uitgepraat. ,,In een gesprek met vertegenwoordigers van SRO kunnen ze je haarfijn uitleggen waarom het allemaal niet kan en je kunt er geen speld tussen krijgen, maar ik mis betrokkenheid. Daar zijn we naar op zoek. Daarom trekken we nu heel luid aan de bel."

Henry Hamstra vult aan: ,,Toen we met onze noodkreet naar buiten kwamen, kwam er al gelijk reactie vanuit het Groenhorst College dat het onderhoud van het groen bij het buitenbad wel voor zijn rekening wilde nemen. Het is allemaal nog niet concreet, maar daar kunnen we wel wat mee."

Steun gezocht

De actievoerders zoeken steun onder de Nijkerkse bevolking. Nico Fiegen: ,,Iedere hulp is welkom. We zoeken ook vermogende en ondernemende Nijkerkers die met ons een plan willen uitwerken. Misschien kunnen we het terrein van het buitenbad wel benutten als festivalterrein. Er is zoveel mogelijk."

Realistisch zijn ze ook. ,,Er kan een moment komen, dat je moet zeggen: het is niet haalbaar. Maar voor die tijd willen we alles uit de kast halen."

foto Het is nu treurnis alom in het buitenbad. Dat moet anders volgens Marcel van de Berg, Nico Fiegen en Henry Hamstra. Harry Hamstra ontbreekt op de foto.

Label:

Zwembad