Lokaal lezersnieuws

Gemeente Nijkerk heeft digitale veiligheid redelijk op orde

In opdracht van de rekenkamercommissie hebben hackers geprobeerd in te breken in de ICT-systemen van de gemeente Nijkerk. Deze poging tot digitale inbraak werd gedaan in het kader van een rekenkameronderzoek naar digitale veiligheid.

Kom wedstrijdzwemmen bij Flevo !!

Heeft uw kind zojuist het zwemdiploma B of C gehaald , of haalt hij/zij deze nog dit jaar ?

Dan is hij/zij van harte welkom om een GRATIS proeftraining te komen doen bij de zwemafdeling van Flevo.

Kannie waar zijn

Soms lees je iets over het groenbeheer in de gemeente Nijkerk. Een wethouder die zelf wil ervaren hoe het werkt.

Leerlingen Aeres VMBO Nijkerk slagen voor examens Anglia

Al enkele jaren doet Aeres VMBO Nijkerk, in het kader van internationalisering, mee met Anglia. Dit houdt in dat er op school extra aandacht wordt besteed aan het leren van de Engelse taal met behulp van het Anglia stap voor stap systeem.

Groen doen is goed doen

Satter Hoveniersbedrijf actief voor landelijke actie 'Hovenier Helpt'

Ook dit jaar is de landelijke actie Hovenier Helpt met als slogan 'Groen doen is goed doen!' gehouden.

Tweedehands Kinderkledingbeurs

Op 29 september wordt vanaf 9.30 uur tot 13.00 uur weer de inmiddels bekende tweedehands kinderkledingbeurs gehouden. Deze beurs is in de Opstandingskerk aan de Hoefslag 132 in Nijkerk. Er is een ruime keuze aan goede, draagbare kleding in de maten 86 t/m 176.

HiP Nijkerk biedt een helpende hand

Mensen helpen bij alledaagse dingen, als zij zelf niet terug kunnen vallen op familie, vrienden of kennissen en niet voldoende financiële middelen hebben: dat is het doel van HiP Nijkerk. Het platform start op 1 oktober in de gemeente Nijkerk met een website en een telefonische helpdesk.

Opening Kinderboekenweek

Op woensdag 4 oktober wordt de Kinderboekenweek om 9.00 uur feestelijk geopend op het Plein. Leerlingen van groep 4/5 van de Koningslinde, de Prins Willem-Alexanderschool en de Van Rootselaarschool zullen bij de opening aanwezig zijn.

Herfstvakantie Ska vol workshops en uitjes

De herfstvakantie 2017 staat op Ska-kindercentrum het Baken in het teken van 'Samen op de Wereld'. Met speciale aandacht voor 'Goed zijn voor dieren' en voor duurzaamheid. Kijk voor het programma vol workshops en uitjes op www.ska.nl/bsothemasamenopdewereld.

Geriater te gast in Alzheimer Café Nijkerk

Op maandag 2 oktober zal Arnout van der Molen, werkzaam als geriater in St. Jansdal in Harderwijk, de gast zijn in het Alzheimer Café. Een geriater is een arts die zich gespecialiseerd heeft in ouderdomsverschijnselen en in ziekten die zich kunnen voordoen bij de oudere mens.

Pagina's