Lokaal lezersnieuws

Orgel Grote Kerk Nijkerk weer te horen tijdens concerten

Nog even en de concertserie in de Grote Kerk gaat weer van start. In de zomermaanden is het monumentale orgel te horen tijdens zes orgelconcerten met bekende organisten uit het hele land.

GT Reclame en Afdeling Sign gaan (reclame)kracht bundelen

AMERSFOORT/NIJKERK – 20 april 2018 – GT Reclame (Amersfoort) en Afdeling Sign (Nijkerk) gaan samen verder onder de naam GT Reclame. Hierdoor ontstaat voor beide bedrijven de mogelijkheid om productaanbod, netwerk, diensten, mankracht en kwaliteit verder uit te breiden.

"Uit het Leven gegrepen" treedt op tijdens Koningslunch in Hoevelaken.

Het bekende Hoevelakense Smartlappenkoor heeft weer een afwisselend repertoire uitgezocht voor dit optreden.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur  kan er meegezongen worden met diverse bekende liederen, maar ook een luisterliedje zal niet ontbreken!

Amivedi: registratie vermiste en gevonden huisdieren

Vermist in Nijkerk: Grijs/witte kater "Joep"                  (Perzik)

Woningmarkt Eemland: aanbod blijft krimpen, starters in de knel

In de regio Eemland zijn het afgelopen kwartaal ruim 9% minder woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden en zelfs 15% minder dan het laatste kwartaal van 2017. Die scherpe daling is te wijten aan het beperkte aanbod: er zijn eenvoudigweg te weinig woningen te koop.

Oranjecomité Nijkerkerveen is er weer klaar voor

Ook dit jaar heeft het Oranjecomité Nijkerkerveen zijn best gedaan om van Koningsdag ook in Nijkerkerveen een feestelijke dag te maken. Locatie is SV Veensche Boys. Sinds 2015 wordt er een Koningsontbijt georganiseerd.

ANWB Streetwise bij de Rehobothschool in Nijkerk

Op 17 april ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij de Rehobothschool in Nijkerk. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

Leerlingen van het TIP College Nijkerk burgeren in op de Boerenmaandag

Educatief inburgeringsuitje naar de Boerenmaandag met onze leerlingen van het TIP College. Ze hebben veel Nederlands geleerd i.v.m de boerderijdieren, schapen scheren, koeien melken etc. In het boerenbedrijf. Ook hebben ze aan verschillende mensen informatieve vragen gesteld.

 

Allo Allo

In haar column van 11 april 2018 schrijft Nelleke den Besten over het groetgedrag van de inwoners van de stad Nijkerk. In één van haar eerste zinnen schrijft zij: “Nijkerkers groeten geen onbekenden op straat.”

 

Internationaliseringsproject Accent Nijkerk

Accent Praktijkonderwijs uit Nijkerk werkt twee jaar lang samen met scholen uit Griekenland, Polen, Roemenië en Italië aan een internationaliseringsproject.

Pagina's