Paperback writer...

Samen met Museum RockArt organiseert themazender 192TV van Niekarker Bert van Breda vanaf 13 november 2015 een complete Beatles-expositie in de nieuwe tv-studio in het voormalige VEV-gebouw aan de Oude Barneveldseweg. The Beatles in Niekark! Meest legendarische popgroep ter wereld! Dat is nog eens wat anders dan 'de meisjes' van K3 die in Niekark furore trachten te maken met hun politieke daden.

Eerdergenoemde datum is niet toevallig, want op 6 november brengt Universal Music alle nummer 1 hits van The Beatles uit op cd en Blu-ray. Op de unieke box 'The Beatles 1' staan maar liefst 50 clips en nummers van The Beatles, die nu voor het eerst op DVD en Blu-ray verschijnen. 192TV zal op 14 november een 'The Beatles Top 30' uitzenden, samengesteld door 192TV.

Yesterday, Hey Jude, Let it be, I feel fine (mijn eerste single die ik kocht bij Verhoog), Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, Ob-la-di Ob-la-da, All you need is love, zo kan ik nog wel even doorgaan. Want het oeuvre van Paul, John, George en Ringo is enorm.

Het illustere viertal, The Fab Four, hangt levensgroot aan de gevel van de nieuwe 192TV Studio aan de Oude Barneveldseweg. Nog niet gezien? Tijd om er langs te gaan.

Zo'n tentoonstelling is een aanwinst voor Niekark. Het zet de stad met de Mooiste Toren van Nederland positief op de kaart. Mensen komen van heinde en verre, uit binnen- en buitenland, om deze unieke tentoonstelling, geopend van vrijdag tot en met zondag, te bezoeken. Daar blijft het niet bij. Even shoppen, hapje, borreltje, Toren beklimmen, Museum Oud Nijkerk bezoeken, supermarkt leeg kopen, kortom, de middenstand en de horeca van Niekark pakken hier zeker een graantje van mee. De VVV en de Meiden van Roodbeen haken er gretig op in. In de horecagelegenheden horen we vooral The Beatles, de stadsbeiaardier speelt zijn knuisten blauw om bekende Beatle-nummers ten gehore te brengen, Niekark is voor even het Liverpool van Nederland. Het Verlaat is Penny Lane en op de racebaan Oude Barneveldseweg wordt ter hoogte van het museum door de gemeente een zebrapad aangelegd, kopie van het wereldberoemde zebrapad bij the Abbey Road Studio's in Londen. Niekark promotion! Twist and shout!

Het NSFC verzorgt een optreden als Lonely Hearts Club Band op het Molenplein. Jeugd van Niekark en 'oudere jongeren' kleden zich massaal als The Beatles destijds. Kappers promoten 'Beatle-kapsels', bij Verhoog herleven gouwe ouwe tijden en vliegt het tijdloze materiaal van The Beatles de winkel uit. Hippies kruipen uit hun spelonken. Beatle-mania in Niekark. Galerieën verkopen schilderijen en posters van The Beatles, 'Heel Niekark bakt' Beatles gebakjes en taarten, de dominee houdt een preek over 'All you need is love', op de basisscholen wordt over The Beatles vertelt en burgemeester Renkema haalt 'eeuwenlang' bewaarde singles en elpee's van zolder, vergeet de gemeentepolitiek en K3 en zit de hele dag 'plaatjes te draaien'. Stadsdichteres Anita fröbelt een 'Love me do' Beatles-gedicht in elkaar.

Niks 'Let it be', nee, 'Let it happen in Niekark'. Met andere woorden: 'Laat het maar gebeuren in Niekark'. Genieten van de Niekarkse 'Magical Mystery Tour'. Beatle-gekte. Helemaal 'te wow' voor de oudere jongeren, 'going back in time'. De jeugd van Niekark-Liverpool valt massaal voor The Beatles...

A hard days night, Yellow Submarine, Come together, Eight days a week, All together now, ...Help!!!!

Cactus