• Sparta Nijkerk JO9-1 blijkt ook op het zand prima uit de voeten te kunnen

    Rob Schoon

Sparta Nijkerk JO9-1 verdienstelijke beachvoetballers

26-06-2017, 00:40 | Lezersnieuws | Rob Schoon

Zaterdag traden de spelers van Sparta Nijkerk JO9-1 aan tijdens het breachsoccertoernooi op strand Hulkesteijn. Het werd een mooi en spannend toernooi, waar Jonger Oranje de hoofdprijs won. De Nijkerkers eindigden na een verloren penaltyreeks tegen Vitesse op de vierde plaats.

Op het zand gingen de Nijkerkers fel van start en tegen dat geweld was team Fame niet opgewassen (3-1). Het tweede duel bleken de jonge Spartanen veel te sterk voor GVVV en een 5-0 overwinning werd behaald.

Vervolgens kwam er een reuze spannend duel tegen MSC uit Meppel en dat eindigde in 2-2. Profclub Vitesse uit Arnhem was met twee teams aanwezig en team B bleek in de laatste poulewedstrijd met 4-2 te sterk, maar Sparta Nijkerk eindigde toch als tweede in de poule.

De halve finale tegen Jonger Oranje was eenzijdig en in het nadeel van de Nijkerkers; het werd maar liefst 0-4, dus volgde de strijd om de derde plaats.

Een spannende kleine finale eindigde in 2-2, dus moesten penalty's de doorslag geven. Daarin bleek de schotkracht van de 'kleine profs' uit Arnhem (Vitesse team A) beter en dus resteerde een vierde plaats voor Sparta Nijkerk.

Winnaar van het, mede door VDB recreatie gesponsorde, beachsoccertoernooi werd Jonger Oranje. Het weer zat een klein beetje tegen, maar de inzet en de spelvreugde was hartverwarmend. Een mooie afsluiting van het seizoen.