• Nick presenteert GreenZoom

    Eduard Brink

Nick (19) van start met eigen onderneming"ZomerOndernemer was de op stap die ik nodig had"

19-06-2017, 16:11 | Lezersnieuws | ZomerOndernemer

Dankzij deelname aan ZomerOndernemer vorig jaar lanceert Nick Idzenga, een 19-jarige MBO student uit Amersfoort, binnenkort zijn eigen bedrijf GreenZoom. Met GreenZoom biedt Idzenga bedrijven en organisaties een zeer eenvoudige digitale tool om medewerkers actiever bij het bedrijf te betrekken en naar 'de stem van hun medewerkers' te luisteren. Idzenga: "Dit is niet alleen goed voor de medewerkerstevredenheid maar ook bedrijfsresultaten verbeteren door gebruik te maken van de kennis en ervaring van medewerkers".

Vorig jaar deed Nick Idzenga (19 jaar) mee aan de eerste editie van ZomerOndernemer Amersfoort. Gedurende de zomervakantie volgde hij samen met 25 andere jongeren uit de regio een driedaagse training, workshops en bedrijfsbezoeken. Hij werd begeleid door twee ZomerOndernemer coaches en daarnaast was er een pool van Business Buddies - ervaren ondernemers uit de regio beschikbaar - als coach of sparringpartners.

Business Buddy Jancor de Boer nam Idzenga onder zijn hoede en zag kansen voor Idzenga's ondernemersidee. Afgelopen jaar hebben Idzenga en De Boer het idee verder uitgewerkt, marktonderzoek gedaan en het concept voorgelegd aan een kritisch panel. Hiermee is het concept verder aangescherpt en wordt momenteel de mobiele applicatie van GreenZoom ontwikkeld. Na de zomer wordt GreenZoom officieel gelanceerd. Idzenga: "Zonder deelname aan ZomerOndernemer en de hulp en stimulans van mijn Business Buddy was ik nooit zo ver gekomen".

Word jij ook ondernemer deze zomer?

Ook dit jaar kunnen jongeren van 15-22 jaar uit regio Amersfoort die dromen van een eigen bedrijf of die zich afvragen of het ondernemerschap iets voor hen is weer mee doen aan ZomerOndernemer. Tijdens de zomervakantie volg je een traject waarin je daadwerkelijk met je eigen bedrijf aan de slag gaat. Het gaat om leren in de praktijk, van elkaar en van ervaren ondernemers uit de regio. Deelname aan ZomerOndernemer is gratis en staat open voor alle jongeren uit de regio van Barneveld tot Baarn en van Bunschoten tot Woudenberg die minimaal 4 weken beschikbaar zijn in de vakantie. Interesse? Kijk voor meer informatie en aanmelden (tot 2 juli) op www.zomerondernemer.nl.

ZomerOndernemer wordt georganiseerd in samenwerking met Matchpoint en mogelijk gemaakt door bijdragen van onder andere Rabobank Amersfoort Eemland, Randmeren en Gelderse Vallei, 9 regio gemeenten, Masters of Business, Intersolve Woudenberg, Fonds 21 en Instituut Gak.