Heren Voice starten seizoen met winst

24-10-2016, 11:50 | Lezersnieuws | M. Loos

De heren van BvB-Groep / HV VOICE speelden zaterdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen. In sporthal Strijdland kwam HCLB uit Baarn op bezoek. Na het eindsignaal konden de eerste twee wedstrijdpunten worden bijgeschreven.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en liet bij de eerste aanval direct een doelpunt noteren. Ook de gevarieerde aanvallen daarna leverden doelpunten op. De bezoekers hadden meer tijd nodig om op stoom te komen, maar lieten de achterstand niet te veel oplopen. Vooral het aanvalsspel van de mannen uit Baarn zorgde in het middenblok van de Nijkerkse verdediging voor de nodige hoofdbrekens. Bij het rustsignaal was de marge dan ook twee doelpunten in voordeel van de thuisploeg.

In de tweede hadden de VOICE-mannen de verdediging beter op orde. Aanvallend liet de afwerking echter een aantal keren flink te wensen over. Diverse scoringsmogelijkheden via break-outs, een stafworp en overtalsituaties werden niet goed afgerond. VOICE verzuimde daarmee voor zichzelf een comfortabele voorsprong op te bouwen. Hierdoor bleven de bezoekers strijden voor de overwinning en bleef de wedstrijd spannend. De Nijkerkse mannen lieten zich de kleine voorsprong echter niet meer uit handen nemen en wonnen uiteindelijk met 18-16.