• Een en al gezelligheid in Nijkerkerveen.

    H.Kas

Braderie Concordia Nijkerkerveen met muziek

27-03-2016, 21:40 | Lezersnieuws | H. Kas

Op zaterdag 9 april wordt het weer een drukte van belang in Nijkerkerveen: Muziekvereniging Concordia organiseert dan weer de grote jaarlijkse braderie.

De braderiecommissie gaat 's-morgens al vanaf 4 uur aan de slag met alle voorzieningen dit nodig zijn om dit evenement weer vlekkeloos te laten verlopen. Een aardige klus die bestaat uit o.a. verkeersmaatregelen, het voorbereiden de catering, het opzetten van speeltoestellen, de kramen toewijzen en diverse andere activiteiten.

Om 10.00 moet alles klaar zijn want dan begint de braderie. Dat gaat zeker lukken, de organisatie heeft inmiddels zoveel ervaring opgedaan dat het inmiddels (bijna) gesneden koek is.

De Nijkerkerveense braderie heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de grootste in de regio. Met ruim 65 kramen is er weer een zeer divers aanbod, en wie van snuffelen houdt kan terecht op de vlooienmarkt op het plein van Dorpshuis Concordia.

Voor de kinderen zijn er kinderattracties en diverse activiteiten, en wie trek heeft in koffie, thee, een broodje etc. kan ook terecht in en bij het dorpshuis. In het dorpshuis kan ook gebruik gemaakt worden van de toiletten.

Bijzonder is dat dit jaar de braderie weer royaal muzikaal omlijst wordt met (hoe kan het ook anders) blaasmuziek. Verdeeld over de dag zullen promotieconcerten worden gegeven. Niet alleen door Concordia o.l.v. Bert Nellestijn en Bert Bakker, maar ook door Muziekgezelschap CODA uit Amersfoort, de Koninklijke Stedelijke Harmonie uit Apeldoorn en de Big Band Putten. Deze drie orkesten staan onder leiding van een oude bekende, namelijk dirigent Henk van den Berg, die ook 27 jaar dirigent bij Concordia was. De concerten worden gegeven in het parkje in de Van Noortstraat.

Iedereen is van harte welkom om gezellig te kijken en luisteren op de Braderie Nijkerkerveen. De braderie en de vlooienmarkt beginnen om 10.00 en duren tot 17.00, in de dorpskern en om en nabij het dorpshuis. Bezoekers moeten wel rekening houden met verkeersmaatregelen.