• Beiaardier Toomy van Doorn

    vrij

Nieuw geluid in de Meideun

05-05-2017, 12:40 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 9 mei 2017, 19:00 tot 20:00

Locatie:

Nieuwstraat 9, Nijkerk
achter Tabakhuis
Nijkerk

Omdat de muziekstudie nu eenmaal een aantal jaren duurt, zie je in de Meideun-serie vaak beiaardstudenten terug die al in een vorig jaar in de serie zaten. Deze week een nieuw gezicht: dat van Tommy van Doorn.

Op zevenjarige leeftijd begon hij al met pianoles en tien jaar later met orgellessen. Orgel werd zijn hoofdvak aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij startte daar deze studie in 2009 en voltooide hem in 2014 en ging meteen door met Musicologie. Tussendoor had hij zich ook nog verdiept in het bespelen van het Franse drukwindharmonium, wie kent het niet... Sinds 2012 is hij organist van de Sint- Petrusbasiliek in Boxtel. Hij is actief als organist, harmoniumbespeler, muziekrecensent en beiaardier.

Tommy van Doorn is namelijk inmiddels ook een jaar bezig met de beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, bij Frans Haagen en Gijsbert Kok.

Programma

Op het programma staan voor beiaard bewerkte composities van Händel, Selby en Dvořák. Daarnaast natuurlijk ook originele beiaardwerken: van Courter, 't Hart, D'hollander en gelukkig ook weer eens van Wouter Paap.

Het concert is rustig en droog te beluisteren op de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspel-vereniging, Nieuwstraat 9 (achter het Tabakhuis). Liefhebbers en belangstellenden zijn daar zeer welkom