• Martin Mans geeft op 18 juli een concert in Nijkerk

    Persfoto
  • Het prachtige orgel van Nijkerk

    Matthias van Bloemendaal

Martin Mans aan het orgel in Nijkerk

07-07-2017, 11:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 18 juli 2017, 20:00 tot 21:15

Locatie:

Holkerstraat 1, Nijkerk
Grote Kerk
Nijkerk

Op dinsdagavond 18 juli geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Grote Kerk van Nijkerk. Hij speelt een afwisselend programma met oude en nieuwe muziek en eigen improvisaties. Mans staat bekend om zijn vurige spel waarmee hij 'veel muziek' uit orgels weet te halen.

Hij begint zijn concert met enkele eigen werken. De klassieke orgelmuziek is vertegenwoordigd met een prelude van Dietriech Buxtehude en enkele bewerkingen van muziek van Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel. Daartegenover zet hij nieuwere muziek van Karl Jenkins, John Miles en filmmuziek van John Williams. Tot slot speelt Mans improvisaties over de liederen 'Stil maar, wacht maar' en 'Amazing Grace'. Het volledige programma is te vinden op www.orgelnijkerk.nl

Martin Mans is zeer actief in de muziekwereld. Op jonge leeftijd begon hij als organist en inmiddels geeft hij per jaar zo'n 250 concerten in binnen- en buitenland. Hij werkte mee aan talloze cd-opnamen en treedt regelmatig op voor radio en televisie. Dit alles doet hij niet alleen als organist, maar ook als koordirigent en ensemble-leider. Zo is hij dirigent van het Streekmannenkoor Noord-West Veluwe in Nijkerk en van verschillende andere koren. Ook leidt hij groepen als The Martin Mans Band, The Martin Mans Formation en de Urker Mans Formatie. In 2010 ontving hij een Koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar er wordt gecollecteerd bij de uitgang. Na afloop is er koffie en thee en kunnen de bezoekers en de organist elkaar ontmoeten en napraten.