• IVN Nijkerk

    IVN NIjkerk

IVN Nijkerk: Landschapbusexcursie

30-04-2016, 11:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 28 mei 2016, 09:30 tot 13:30

Locatie:

Nijkerk

'Ik heb het vaak gezien maar nooit geweten dat …'

Op zaterdag 28 mei organiseert IVN Nijkerk een landschapsbusexcursie. Deze busexcursie zal door de vier afwisselende landschapstypen rondom Nijkerk gaan. De vier landschapstypen zijn: het zeepolder-landschap van Arkemheen, het kampenlandschap, de nieuwe heideontginning en het slagenlandschap rondom Nijkerkerveen en Hoevelaken. De gidsen Arie van den Berg en Leendert de Boer zullen u graag meenemen door de tijd in deze cultuurhistorische landschapsexcursie.

Gedurende deze tocht van ruim drie uur over bijna 50 kilometer verharde wegen, wordt op drie punten uitgestapt om een speciaal landschapselement te bezoeken. Tevens zullen er pauzes worden gehouden bij het gemaal Hertog Reijnout en Landwinkel De Maaneschijn voor een kopje koffie of thee met iets erbij.

Het vertrek is om 09.30 uur vanaf het Stadhuis Nijkerk. Rond 13.30 uur zullen we hier weer terug komen. De kosten bedragen € 5,- per persoon, te betalen in de bus. Kom ook kijken wat uw stad te bieden heeft aan landschapselementen die u wel vaak gezien heeft maar nooit wist dat…….. Aanmelden kan via info@ivn-nijkerk.nl of per telefoon (033) - 2461271.