• Beiaardier Bob van de Linde

    .

Cantor-organist bespeelt de beiaard

19-05-2017, 00:40 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 23 mei 2017, 19:00 tot 20:00

Locatie:

Nieuwstraat 9, Nijkerk
achter Tabakhuis
Nijkerk

Bob van de Linde (1955) begon, na een paar jaar pianoles, op 13-jarige leeftijd met orgellessen in Zwolle bij Roy Kroezen. inmiddels studeert hij Orgel en Kerkmuziek aan het HKU Utrechts Conservatorium. Hij is al cantor-organist van de Oud-Katholieke St. Vituskerk in Hilversum en organist van de Anglican Church in Zwolle.

Beiaard studeert hij nu al weer een paar jaar aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen en Gijsbert Kok. Hij won op het internationaal beiaardconcours in Goes de eerste prijs en in Breda de tweede. Hij verzorgt dinsdagavond voor de tweede keer een Meideun.

Programma

Deze vierdeMeideun van dit jaar is op dinsdag 23 mei van 19.00-20.00 uur te beluisteren.

Op het programma komen we diverse oude bekenden tegen: Bach, Böhm, Buxtehude en Mendelssohn-Bartholdy. Recenter zijn twee songs uit "The Sound of Music". Bob van de Linde biedt ook nog een boeketje voorjaarsbloemen aan in de vorm van improvisaties over de krokus, het madeliefje en de narcis.

Het concert is rustig en droog te beluisteren op de luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspel-vereniging, Nieuwstraat 9 (achter het Tabakhuis). Liefhebbers en belangstellenden zijn daar zeer welkom