• Gastbeiaardier Twan Bearda

    vrij van rechten

Belgische Nederlander bespeelt de beiaard

25-08-2017, 22:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 31 augustus 2017, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Nieuwstraat 9, Nijkerk
Parkeerplaats Tabakhuis
Nijkerk

Eerst even vaststellen: Beiaardier Twan Bearda, in 1973 in Nijmegen geboren, is een Nederlander. Hij studeerde met succes voor ingenieur aan de Universiteit van Twente. Hij heeft ook bij Peter Bremer en Boudewijn Zwart beiaard gestudeerd. Bij drie beiaardwedstrijden in Nederland won hij een prijs. Duidelijk een Nederlander dus...

Maar hij heeft wèl in Mechelen beiaard gestudeerd, heeft er de belangrijkste beiaardprijs gewonnen, is beiaardier van het Belgische Grimbergen en werkt voor het Leuvense micro-elektronicabedrijf IMEC. Met de Belgische beiaardier Luc Rombouts vormt hij het beiaarduo de "Bells Angels". En hij wóónt in België... Dus?

Wat doet het ertoe, Twan Bearda behoort tot de kring van topbeiaardiers die overal in de beiaardlanden graag gehoorde gastbeiaardiers zijn. Al drie keer trad hij op in Nijkerk en zijn fraaie spel was een goede reden om hem nu weer terug te vragen.

Programma

Bearda, die overigens ook nog doctor in de toegepaste wetenschappen is, heeft een licht klassiek programma voor zijn concert in Nijkerk samengesteld. De namen Handel, Van Beethoven en Brahms wijzen daar al op. Maar er staan ook een paar vreemde vogels op: bijvoorbeeld Sousa, ja, de Amerikaanse marsenkoning zelf! Hij componeerde ook graag lichte muziek voor orkest of militaire band, zoals deze suite "At the King's Court". En John Williams, van de films met de overdonderende effecten. Met zijn overbekende thema van "Star Wars" wordt het programma besloten. Bekijk het hele programma maar eens op www.nijkv.nl.

Dit concert van donderdag 31 augustus a.s. is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en duurt van 20.00-21.00 uur.

Dit concert wordt financieel mogelijk gemaakt door Recalux Vastgoed uit Nijkerk