• Beiaardier Rosemarie Seuntiëns

    eigen foto
  • Beiaardier Rosemarie Seuntiëns

    eigen foto

Beiaardier Rosemarie Seuntiëns: zeer veelzijdig

19-08-2016, 10:21 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 25 augustus 2016, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Nieuwstraat 9, Nijkerk
NijKV-luisterplaats - achter Tabakhuis
Nijkerk

Een echte promotor van de beiaardkunst is beiaardier Rosemarie Seuntiëns. Dat moet ook wel als je beiaardier bent van Asten, waar de klokkengieterij van Koninklijke Eijsbouts staat, een van de belangrijkste carillonklokkengieters ter wereld.

Bovendien staat in Asten ook nog eens het voormalige Nederlands Beiaardmuseum, dat tegenwoordig een onderdeel van "Klok & Peel" is. Contacten en mogelijkheden genoeg om de beiaard vaak onder de aandacht te brengen. Daarvoor ontwikkelde ze "Roaming Bells", een vernieuwende concertformule voor reizende beiaard met gevarieerde muziek van barok, klassiek en jazz tot house. "Roaming Bells" speelt ze meestal op de mobiele beiaard van Eijsbouts in gedurfde combinaties met orkest, artiesten en solo-instrumenten. Met dit programma oogst ze veel succes in binnen- en buitenland. Daarnaast trad ze in diverse Europese landen en meermaals in de VS op.

Seuntiëns studeerde eerst piano in Tilburg en daarna beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Arie Abbenes, die zij in diverse plaatsen als beiaardier opvolgde. Ze is nu beiaardier in Asten, Eindhoven, Helmond, Oirschot, Roermond en Venray.

Baantjer

Het programma van Rosemarie Seuntiëns is ook heel veelzijdig. Originele beiaardcomposities en bewerkingen van andere werken uit vele perioden en in diverse stijlen. Het modernste programma-onderdeel is de "Circle of Smile" van Jurre Haanstra. "Nooit gehoord", denkt u? Als u ooit een aflevering van Baantjer hebt gezien zult u het toch herkennen! Het programma eindigt met de te weinig gespeelde "Big Ben Fantasie" van Romke de Waard.

Het concert op donderdag 25 augustus is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en duurt van 20.00-21.00 uur.