Columns

Columnist:

Nelleke den Besten

Pang!

Het beeld van honderden vrolijk gekleurde ballonnen tegen de plafonds van de hallen in onze basisschool vroeger, kan ik me nog goed voor de geest halen. Elk jaar waren er kinderen die hun ballon te vroeg loslieten. Er bleven er ook altijd een paar in een boom hangen.

Columnist:

Nelleke den Besten

Hallo

,,De schande van het niet groeten, is groter dan die van het niet gegroet worden", rapt Typhoon in zijn nummer Niets verwacht. Nijkerkers groeten geen onbekenden op straat. Tenminste, dat was al snel onze conclusie toen wij in Nijkerk kwamen wonen (2002).

Columnist:

Nelleke den Besten

Slotpleidooi

Vandaag is een feestje! We mogen naar de stembus om onze lokale volksvertegenwoordigers te kiezen. En hoewel stemmen een recht is en geen plicht, wil ik een laatste oproep doen aan iedereen vooral je stemrecht te gebruiken.

Columnist:

Nelleke den Besten

Glimlach

Omdat ik columns schrijf voor de Stad Nijkerk en politiek doorgaans een dankbare bron van inspiratie is - zeker in verkiezingstijd - volg ik sinds enkele maanden alle lokale partijen op sociale media.

Columnist:

Nelleke den Besten

De jeugd aan zet

Een blotevoetenpark, een speelparadijs van gerecyclede materialen, een sport- en speelveldje met parcours en klimwand, een water- en modderparcours en een belevenissenparcours voor oudere jeugd; die vijf ideeën stonden dinsdagavond centraal in de jeugdgemeenteraadsvergadering.

Columnist:

Nelleke den Besten

Stemadvies

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart, mocht ik vorige week een vrouwendebat presenteren. Aan het debat namen tien vrouwen deel, vier meer dan het huidige aantal in de gemeenteraad. Momenteel zijn zes van de zevenentwintig Nijkerkse raadsleden vrouw (22%).

Columnist:

Nelleke den Besten

David

Terwijl televisiekijkend Nederland zijn hoofd nog breekt over de vraag of Jan, Olcay, Ruben of Simone dit jaar de mol is, bereiden de makers van realitysoap Expeditie Robinson (RTL 5) zich voor op een nieuw survivalavontuur.

Pagina's