Columns

Leeuwinnen

In Rusland is sinds donderdag het wereldkampioenschap voetbal aan de gang. Eigenlijk volg ik het vooral omdat ik een voetbalpoule heb ingevuld, want zonder Nederlandse inbreng is het toch een stuk minder leuk.

Columnist:

Nelleke den Besten

Kleurplaat

Aanpakken met ambitie (Harderwijk), Dynamisch, duurzaam en verbonden (Barneveld), Dichterbij (Ermelo), Duurzaam koers houden (Nunspeet); zomaar wat voorbeelden uit een "bloemrijke" verzameling titels van akkoorden die politieke partijen in Gelderse gemeenten onlangs bereikten.

Columnist:

Nelleke den Besten

Viraal

Laat ik vooropstellen dat ik het prima vind dat de school van mijn dochtertje vorige week woensdag dicht was in verband met de staking in het basisonderwijs. Ik heb enorm veel bewondering voor leerkrachten.

Columnist:

Nelleke den Besten

Brandstof

Halverwege de Giro maakte NOS Sporjournaal een item met een voedingsexpert van Sunweb, de ploeg van Tom Dumoulin. Interessant om te zien wat een wielrenner als brandstof gebruikt voor grootse prestaties.

Columnist:

Nelleke den Besten

Babbeltruc

Soms wacht ik tot de uiterste deadline op inspiratie voor mijn columns, in andere weken krijg ik op woensdagmiddag al de juiste inspiratie in mijn schoot geworpen. Vorige week was een invasie in mijn wijk daarvan de bron.

Columnist:

Nelleke den Besten

Kakel

Het nieuwe zwembad is een feit, de sleutel is maandag overgedragen. Dus stond ik voor de keuze: schrijf ik er wel of niet over? Er zijn al veel woorden aan vuil gemaakt. Misschien nu maar eens niet?

Columnist:

Nelleke den Besten

Mega

Inmiddels weten we hoe het zit, met dank aan Kees van den Heuvel. In maart wilden de kermisbazen al naar Nijkerk komen, maar toen was er een circus.

Columnist:

Nelleke den Besten

Koning

Wij vierden Koningsdag op het Molenplein in Nijkerk. Een dj draaide plaatjes en onze kinderen vermaakten zich prima op en om de springkussens. En als onze kinderen blij zijn, zijn wij het ook.

Columnist:

Nelleke den Besten

Nabeschouwing

Nu informateur Dick van Hemmen een advies heeft gegeven over de formatie van een nieuwe coalitie in Nijkerk, is het tijd om de verkiezingscampagne én de uitkomsten na te beschouwen.

Pagina's